Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов собственик на 156 с много въпроси !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов собственик на 156 с много въпроси !

Здравейте колеги,преди няколко дни се сдобих с 156 1.8 TS...много запазен екземпляр..няма тропане на вариатора,външно много добра както и интериора,но има някои нещица,които ме дразнят и искам да оправя,колата е 98 год. и върви като разведена жена,започвам с въпросите ! 1. Чистачките се движат много бавно дори и на най-бързата скорост...представете си как е на най-бавната (предполагам,че осите на механизма са клеясали и са затегнали) ако някой е имал подобен проблем моля нека сподели. 2.Дълги светлини...светлинния клаксон ряаботи,но когато бутна лоста напред няма дълги ! 3.Лампичка на врътката за температурата на климатроника (интересува ме как се разглобява) ! 4.Добре познатата одисея с ключовете...имам само един червен ключ с гумено копче отстрани...нямам карта и никакви други ключове,интересува ме,много ли е сложно и скъпо да се извади и обучи същия (оригинален) и какъв е и варианта с алтернативен дубликат при някой ключар. 5.С какво масло трябва да карам алфичката ми...знам,че трябва да е Селения,но незнам точно каква! Благодаря предварително !

Със здраве да я караш Белисимата и много безаварийно. Започвам малко наобратно с отговорите , маслото с което трябва да я караш е Селения 20К , около 18лв е литъра , но купуваш наистина качествено масло точно за твоята белисима и недей да експериментираш с маслото. http://www.alfa156.net/ - този саит ще ти помогне за някои неща , като например смяната на крушката , само , че от него немогат да се дават линкове , така че търси в раздел Tips , тема - How to change bulbs in the center console. Чистачките първо ги провери как са им рамената итн. , въобще механичната част и червячното колело на редуктора. Дългите - най-вероятно проблема ти е от включвателя на волана проблема - ще трябва разглобяване там , и ако имаш познания с мултицета ще отстраниш проблема бързо. За ключовете е сложна процедурата доколкото знам.
    Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 21:45.
    Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
    Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Имам познания по автомобилите,но не и италианските...7 години работих като жичкаджия в Юнитрейд-Х,но Алфата е тера инкогнита за мен и за това задавам въпросите тук при вас и тогава мисля да пипам по колата...благодаря за отговора Виктор !

Comment

Аз уча диагностика и електро и мога да кажа , че горе-долу разбирам. А щом си бил жичкаджия няма да имаш ядове. Само незнам включвателя дали е лесен за разглабяне , не съм запознат с това. Иначе при този симптом релета , предпазители въобще не проверявай , проблема е във включвателя. Ако искаш се изтегли Аутодата 3.18 , там има всякакви ел. схеми за алфите ни.

Comment

http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html
          така се сменя конзолата но крушките струват по 25 лв
          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
          алфа ромео 164 2.0тс -на части
          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
          sigpic

Comment

25лв. не струват в никакъв случай. Сменявал съм няколко пъти и струват по 0,80 ст. Narva , немски.

Comment

с ключа е малко по сложно,поне в офицялното представителство ми искаха за ключ без бутони 339лв и 138,80лв за код карта,е не им ги дадох и затова сега си търся алтернативен вариянт
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Леле...абе колицата е много хубава ама сега след това,което написахте видях че имам 3 бели косъма...утре ще разкостя средната конзола и дано да намеря крушка само,25 лв. няма шанс да дам...това е страшно нереална цена за подобно дребосъче....а някой да има опит със сваляне и отваряне на ключа за дългите,така като гледам е цял блок...мигачи..чистачки.....всичко е едно...?!?

Comment

крушките са евтини както каза колегата, по 70-80ст,аз си купих крушките от кауфланд по 0,80ст
                  sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                  Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Не се притеснявай за белите косми това е само началото. Преди да правиш инвестиций в колата първо смени маслото, покарай 1 седмица и после запретвай ръкави. Ако си я купил от автокъща или търговец на стари коли - очаквай не очакваното. Иначе искрено ти желая да си попаднал да запазена Алфичка.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Ами не....взех я от едно момче..той си я караше,а пък той я купил от негов приятел. Казваш от кауфланд си взел крушки.....обаче предполагам че е играл поялника след това.....или крушките са каквито трябва и директно ги постави?

Comment

Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщение
                        25лв. не струват в никакъв случай. Сменявал съм няколко пъти и струват по 0,80 ст. Narva , немски.
                        за тези крушки ли казваш са по 80 стотонки
                        Attached Files
                        sigpic

Comment

За тези които са вътре и са 3 , които осветяват уредите. Смяната обаче е доста тегава...

Comment

дай малко инфо преправят ли се с поялник или пасват 1към1 ако пасват кажи какви и от къде да се вземат
                            sigpic

Comment

Мисля,че за преправяне става въпрос...а тези които пасват са по 25 лв. ама нека кажат колегите....аз съм най-новия тук !

Comment

Working...
                              X